Svodič přepětí typu T3 pro ochranu LED svítidel

01.04.2023
Autor: Šárka Hroudová

V dnešním světě, ve kterém jsou kladeny obrovské nároky na minimální spotřebu elektrické energie, ať jsou důvodem rostoucí ceny energií či ohleduplnost vůči životnímu prostředí a ekologickému dopadu, jsou nezbytným světelným zdrojem LED svítidla. Jejich nízké provozní náklady jsou vykoupeny vysokými investicemi, jejichž několikaletá návratnost je spjata s jejich bezporuchovým stavem. LED zdroje obsahují elektroniku citlivou na přepětí, a proto je nezbytné tato zařízení chránit proti těmto nežádoucím účinkům, a to přepěťovými ochranami. Ty pomohou zajistit prodloužení spolehlivosti provozu LED svítidel.

Image 1

Pro ochranu LED svítidel jsme nedávno pustili do prodeje výrobek HSAA-2 NPE LED S, jenž splňuje požadavky na ochranu koncových zařízení kategorie přepětí I. Montáž výrobku je určena přímo ke svítidlu a nabízí i možnost signalizovat stav přepěťové ochrany jedním ze dvou způsobů.

Více informací naleznete přímo na stránkách produktu, kde jsou k dispozici veškeré podklady včetně aplikačních zapojení, případně v řešeních u administrativních budov nebo rodinných domů.